Uncategorized

 

Terugblik seizoen 2018/2019

Wat gaat het snel. Het seizoen zit er alweer op. Tijd voor een terugblik. Het afgelopen seizoen begon met een frisse start. Een nieuw bestuur, een nieuwe website en enkele nieuwe gezichten. Stap voor stap wordt er gebouwd aan de toekomst van de club. Zo werd er voor het eerst een toernooi voor beginners georganiseerd en zijn we begonnen met trainingen voor starters. Ook de jeugdtrainingen beginnen druk bezocht te worden. Dit allemaal dankzij onze ervaren trainers en enthousiaste vrijwilligers. Maar hoe ging met onze ploegen? Hieronder een bondig overzicht van een toch wel succesvol seizoen:

Hasselt A – 1ste Nationaal: 4de plaats
Dotun B0 (80%)
Nicolas B0 (65%)
Frederic B2 (53%)
Robin B6 (23%)

Een plaats in de top 6 was het doel van onze mannen, die al verschillende jaren samen spelen en ondertussen een hechte vriendengroep zijn geworden. Tijdens de winterstop stonden we nog gebivakkeerd op plaats 8, maar wat een heenronde speelde ons vlaggenschip. Er werd slecht één keer verloren (toen de ploeg onvolledig aantrad tegen Diest), waardoor onze mannen maar liefst 4 plaatsen stegen. Hiermee behalen we de hoogste plaats in de rangschikking in jaren en kunnen we Hasselt nu wel een echte subtopper beginnen te noemen. Wat onthouden we vooral aan afgelopen seizoen? De memorabele avond tegen het semi-russische Caj-Mir waar een gelijkspel werd behaald maar dat als winst werd gevierd tot in de vroege uurtjes, Frederic die het seizoen even opende met een scalp van A-speler Gobeaux en later ook nog eens een podiumplaats behaalde op de Vlaamse kampioenschappen. De 1/8-finale in de Beker van België waar we een 3-2 voorsprong niet konden verzilveren. Youngster Robin die zijn plaats als 4de man nu volwaardig heeft ingenomen met een gemiddelde van 1/4. Maar vooral dat elke zaterdag een topavond is vol passie en plezier!

Hasselt B -1ste Provinciaal: 10de plaats
Sven C2 (28%)
Michiel C4 (46%)
Jochen C4 (16%)
An (19%)
Frederic (12/12 – 100%)
Robin (14/16 – 88%)

Een 10de plaats? Maar dat betekent behoud?! Jazeker, onze B-ploeg komt ook volgend jaar weer uit in de hoogste categorie van Limburg. Door het onverwachte forfait van Genk kwam de degradatiestrijd weer helemaal open te liggen. Een kans die onze club niet kon laten liggen. Zonder zich te mengen in de titelstrijd, vochten we ons naar de veilige 10de plaats. Met de steun van Frederic en Robin uit de A en de nodige vechtlust van onze spelers speelden we ons naar de 10de plaats. Mooi om te zien is de progressie van Michiel (stijging van zijn gemiddelde met maar liefst 13%) vergeleken met de heenronde. De andere spelers bleven rond hun percentages zitten en dienen de komende periode te gebruiken voor de nodige trainingsarbeid, zodat we volgend seizoen zonder zorgen het seizoen kunnen aanvangen! Wat nemen we mee naar volgend jaar? De grote en enthousiaste opkomst van de fanclub van Michiel (“the bears”), de spannende wedstrijd te Lanaken waar een gelijkspel uit de brand werd gesleept en een jaar vol sportieve wedstrijden!

Hasselt C – 4de provinciaal: 1ste plaats KAMPIOEN
Seppe van Daele D0 (86%)
Daniel Meuwis D2 (98%)
Niels Mommen D6 (86%)
Eva Romanus E0 (69%)
Jos Brebels E0 (81%)

Missie geslaagd! Het doel was duidelijk voor de C-ploeg. De promotie terug afdwingen voor 3de provinciaal. Iets wat toch wel heel belangrijk was voor onze studenten die ondertussen allemaal een D-klassement hebben verworven. Halverwege het seizoen stonden we er goed voor met een kloof van 4 punten op de eerste achtervolger. Onze ploeg liet dit niet meer los en 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen kroonde ze zich al tot kampioen. Prachtig! Op naar volgend jaar in 3de provinciaal, waar we thuishoren en mooie wedstrijden kunnen spelen. Hopelijk kunnen we dan ook terug rekenen op de steun van Lies. We kijken terug naar de ongelofelijk spannende avond in Lommel, waar een 7-2 achterstand nog werd omgebogen naar een gelijkspel! Daniel die de MVP werd in de competitie met bijna 100%, en tot slot kijken we nog uit naar de kampioenswedstrijd op 27 april!

Hasselt D – 4de provinciaal: 9de plaats
Jos Brebels E0 (63%)
Francois Theunissen E0 (37%)
Eva Romanus E0 (71%)
Rik Knaepen E4 (57%)
Frank Daniels E4 (36%)
Els Pierquet E4 (20%)

Halverwege het seizoen stond onze D-ploeg laatste maar met slechts 2 punten achterstand op de plaats die recht geeft op behoud. Hoop doet leven zeggen ze, en dat was te zien bij onze D-ploeg. Week per week probeerden ze punten te sprokkelen. En met succes. Uiteindelijk werden we zelfs nog 9de! Dit resultaat was de kers op de taart voor Hasselt. Alle ploegen presteerden hiermee boven verwachting en zorgen voor een mooie uitgangspositie voor volgend jaar. Wat onthouden we van de D-ploeg? De moeizame start met maar liefst 2 forfaits in de eerste 3 speelweken ( en toch behoud! knap!), avonturier Rik die uit het niets opdook en de ploeg op sleeptouw nam en de onverwachte 0-16 overwinning in Aarschot.

Samengevat was 2018/2019 dus een topseizoen voor TTC Hasselt. Als we zo blijven door doen , staat er ons nog een mooie toekomst te wachten!